Home A klubról
SerbianHungarian (informal)English (United Kingdom)

A klubról

Mikor a Palicsi vitorlázásról beszélünk, feltétlenül meg kell emlitenünk a nevét egy kiemelkedő egyéniségnek: világ-élsportoló Vermes Lajos a  Palicsi sport alapitója és az ország kitüntetett sportolója.

Régen 1887-ben ugyanis Ő volt az az ember akkoriban aki a Palicsi téli Olimpia keretében megszervezte a nagy jégvitorlás versenyt is
ami Európabajnoki rangú verseny volt. A palicsi téli és nyári olimpia rendszeresen minden évben meg volt tartva az az már 16 évvel azelőtt is mielőtt Mr. Kubertin úr megalapitotta az Olimpiai játékokat az "új kor olimpiai játékait" ..

Abban az időben amikor a Palicsi Olimpiai versenyek voltak Palicson, az összes neves élsportoló Európából Palicson jelen volt a versenyen.


A Palics vitorlásklubb hivatalosan 1897-ben lett alapitva. Akkoriban nagyon fontos és hires klubként tartották számon, föleg a környező országok gazdag emberei-úrai körében, híres társasági és klubélet jellemezte. Egész nyári hónapokban gyakran rendeztek táncestéket, fogadásokat amelyeket az akkori Jugoszlávia és Osztrákmagyar Monarhia kiemelkedő személyei is vendégként szivesen látogattak.

A II világháború befejeződése után 1946-ban a Klubot újraszervezték és újból aktiválták. Megindult a hajógyártás és a versenycsapat összeállitása.
Ez a csapat eredményesen versenyzett többek között a Palicsi tavon, az Adriai tengeren és a Balatonon is. Sok eredményelismerésben volt részük, sok serleget, érmet, dijjat szereztek.(Balzs, Nyilas, Djelmiš, Cifra, Német....)

Ez a klub a mai napig az elődjeikhez méltón, értékes sport thetségeket és sikeres sportolókat nevel,.a Palics vitorlásklub kb. 50 állandó tagot számlál amelyből 35-aktiv versenyző. Ezek Pionirok, juniorok, seniorok, sőtt van még pár öregebb senior is akik már 50 éve a klubb tagjai.

A Palics vitorlázóklubb évente több mint 15 vitorlázóversenyt szervez a tavon, versenyzői a különböző Adriai, Balatoni , Bulgáriai, és más külföldi versenyeken vesznek részt méltó eredményességgel, mig az utóbbi 4 évben rendszeresen megszervezésre kerülnek az országos bajnokságok wind-szörfözésben: a vizen és a jégen egyaránt. A jégszörf itt Palicson a saját reneszánszát éli meg, mivel itt már 100 éve is popularis volt ez a sportág. A szörfösök a jégszereléssel kb 80km/h sebességekkel száguldoznak.

A palicsi vitorlásklubb a vitorlázásnak a szerelmeseit  a világ minden tájáról, szörfösöket,kájtosokat, szivesen látja egyaránt, ahogy a természet kedvelőit is akik gyönyörködhetnek palicsi klubb által nyujtott gyönyörü pejszázsában, és a Palicsi tó nyujtotta természeti kincsekben.

Itt találtok térképet: Itt vagyunk

info> email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd.

mobil tel:+381 63 802 96 20

 

 
lehels corner
Hirdetés
Red Paddle CO SUP
Najbolje SUP daske na naduvavanje "Ustani i veslaj"
Hirdetés
Hirdetés